Husfärg

 • Husfärg för utvändig målning
  Det hus du bor i är från början målat med en färg som heter Pika Teho. Den tillverkas av Tikkurila i Finland, som för en tid sedan köpte den svenska färgtillverkaren Alcro-Beckers. Tyvärr beslutade man då att Pika Teho och en rad andra produkter inte skulle säljas i Sverige, trots att Alcro-Beckers inte har motsvarande produkt.

  Jag har under tio års tid sålt Pika Teho med flera måleriprodukter till husägare och samfälligheter i Jordbro. Eftersom många husägare frågar efter färgen, har jag börjat hämta den från Finland, och kan nu leverera den hem till idag.

  Färgen har många bra egenskaper, t.ex. hållbarhet i burken, lättstruken, snabbtorkande, bra vidhäftning, pigment som täcker bra, behåller kulören, skyddar panelen mot sol och regn, lång tid mellan ommålningar, m.m. Det har inte heller varit några mögelangrepp eller andra skador som kan hänföras till den här färgen, under 27 år.

  Färgen är vattenlöslig, och baserad på akrylat och alkydolja, en ganska ovanlig kombination. Den lämpar sig bäst för träpanel och husfasader, samt knutar och fönsterfoder. Man kan använda färgen på de flesta målade underlag, utom slamfärger (Falu rödfärg). Till fönsterbågar, hyvlat trä, snickerier utomhus passar oljefärg bäst, om annan vill ha en täckande färg. Sådan oljefärg kan jag också tillhandahålla, med samma kulörer som Pika Teho. Även grundolja och grundfärg.

  De standardkulörer som husen ursprungligen hade finns oftast i lager, eller levereras inom en vecka. Andra kulörer måste beställas. Jag behöver då en färgkod eller ett recept, eftersom alla kulörer blandas från en vit basfärg där brytpastor tillsätts. Det säkraste är om man kan ange en s.k. NCS-kod. Färgblandning efter ett kulörprov går också, men tar längre tid.

  Förutom olika målningsprodukter säljer jag målartvätt, penslar av bra kvalitet, m.m. Rådgivning om produkter och metoder för målning ingår, liksom separata bruksanvisningar på papper. Du kan också hyra en stabil stege, 7,2 meter. Allt levereras hem till din dörr (i Jordbro), mot kontant betalning.

  Med vänliga hälsningar

  Ingemar Gustafson
  I G TeknikDok

  Mobil: 070-779 20 31
  Tel hem: 08-500 284 19
  Fax: 08-500 284 11